Werkplaats

Over Veel in Hout

Veel in Hout is sinds 1 juli 2017 onderdeel van de Hartekamp Groep. De cliënten vervaardigen diverse gebruiksvoorwerpen zoals bijvoorbeeld tuinmeubels en opbergsystemen. In overleg maken we producten die niet in het standaard assortiment zitten.

Bij Veel in Hout werken mensen met een lichamelijke beperking, een niet-aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte of een verstandelijke beperking. Onze cliënten werken met veel enthousiasme en inzet aan de producten. Het werktempo ligt wel wat lager en de afwerking is soms iets minder strak maar het eindproduct mag er altijd zijn! De taken voor cliënten die in de werkplaats werken zijn aangepast aan de vaardigheden en hun mogelijkheden, maar worden ook bepaald door het product of de opdracht. Wie één hand niet goed meer kan gebruiken of wie afhankelijk is van een rolstoel of rollator, kan met aanpassingen nog wel zagen, frezen, lakken of monteren.

Begeleiding

De begeleiders zijn geschoold in het werken met hout en adviseren en ondersteunen de cliënten bij het vervaardigen van de producten. Een intensieve samenwerking tussen cliënt en begeleider zorgt voor een optimaal afgewerkt eindproduct. Afhankelijk van de mogelijkheden en interesses van de cliënten en opdrachtgevers, betrekken we de cliënten bij het maken van (bouw)tekeningen, berekeningen en andere voorbereidende zaken.

Opdracht

Uiteraard heeft de houtwerkplaats een aantal standaard producten. Producten die cliënten goed kunnen vervaardigen en met plezier maken. Heeft u iets speciaals in uw hoofd dat u wilt laten maken? Voor bij u thuis of in uw bedrijf? Maar u vindt net niet wat u zoekt bij onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Samen bespreken wij dan de opdracht, mogelijkheden en levertijd.

Vragen?
Wij helpen graag!

Vragen? Wij helpen graag!